ویروس کرونا در حال پخش در سراسر دنیااست ، ولی هنوز هیچ دارویی که بتواند آن را بکشد یا واکسنی که ما را در برابرش ایمن کند وجود ندارد.
با این حساب، چقدر با تولید داروهایی که بتوانند این ویروس را شکست دهند فاصله داریم؟
واکسن کرونا کی ساخته میشود؟
کارهای تحقیقاتی با سرعت زیادی در حال انجام است.
بیش از بیست واکسن مختلف در مرحله طراحی و ساخت است. یکی از آنها با اجازه مقامات و بدون انجام آزمایش حیوانی هفته گذشته به بدن چند داوطلب تزریق شد تا از نظر ایمنی و کارایی بررسی شود.
بقیه دانشمندان فعلا دارند مرحله آزمایشهای حیوانی را طی میکنند و امید دارند که در ماههای آتی بتوانند محصول خود را روی انسان آزمایش کنند.
اما حتی اگر بتوان تا پایان سال چنین واکسنی ساخت، تولید انبوه آن چیزی نیست که به راحتی انجام شود.
در نظر بگیرید که همه این اتفاقات دارد در یک بازه زمانی بیسابقه و با استفاده از روشهای نوین رخ میدهد، برای همین ممکن است کار به مشکل بخورد.
فراموش نکنید که در حال حاضر چهار ویروس کرونا میتوانند به انسان سرایت کنند. یکی از آنها باعث سرماخوردگی عادی میشود و ما برای هیچکدام واکسن نداریم.
آیا واکسن میتواند از همه سنین محافظت کند؟
متاسفانه احتمال موفقیت چنین واکسنی در افراد مسنتر کمتر خواهد بود. این ربطی به خود واکسن ندارد، اما دستگاه ایمنی وقتی پیر میشود دیگر واکنش مناسبی به واکسیناسیون نشان نمیدهد، اتفاقی که هر ساله در ارتباط با واکسن آنفلوآنزا رخ میدهد.
آیا عوارض جانبی هم خواهد داشت؟
همه داروها، حتی سرماخوردگی، عوارض جانبی دارند. اما بدون انجام آزمایشهای بالینی نمیتوان درباره عوارض جانبی احتمالی یک واکسن نظر داد.
واکسن به چه کسانی داده خواهد شد؟
اگر واکسنی ساخته شود، حداقل در ابتدای امر موجودی آن محدود خواهد بود و برای همین باید اولویتبندی کرد.
پزشکان و پرستارانی که با بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تماس دارند قطعا در صدر فهرست قرار خواهند داشت. این بیماری برای سالخوردگان بسیار خطرناک است و به همین دلیل اگر برای آنها مفید باشد در اولویت واکسیناسیون قرار میگیرند. اما شاید بهتر باشد کسانی را واکسینه کنیم که با سالخوردگان زندگی میکنند یا از آنها مراقبت میکنند.
به وبسایت علم روز خوش آمدید واکسن ,ویروس ,دارند ,انجام ,آنها ,واکسنی ,عوارض جانبی ,ویروس کرونا ,برای همین ,چنین واکسنی ,بدون انجام منبع
درباره این سایت